Musaca cu dovlecei

de alilianaa in Mancaruri cu carne, 13 Mai 2014 | 4976 vizualizari

 

Este atat de buna.....ca s-a dus aproape instantaneu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc tocata
  • 4 dovlecei
  • o ceapa alba
  • 2 fire ceapa verde
  • un morcov mai mic
  • o legatura patrunjel
  • 2 linguri pesmet
  • 3 oua
  • 200 ml smantana pentru gatit La Dorna
  • sare, piper, cimbru dupa gust
  • un praf de boia dulce de ardei
  • 30 ml ulei
  • o ceasca de apa.
  • 100 g branza de oaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu dovlecei:

Dovleceii se curata si se taie rondele, peste care se pune sare si se lasa de-o parte. 

Ceapa se curata, morcovul se da pe razatoarea mica. Intr-o tigaie se pune la incins putin ulei, cand este gata se adauga  ceapa, morcovul, se lasa putin la calit, se adauga carnea. Se potriveste de sare, piper, cimbru, boia. Se amesteca bine si se pune putina apa. Se lasa la fiert cca 5-7 minute. La final se adauga pesmetele si  patrunjelul tocat marunt. 

Cand compozitia s-a racit se adauga un ou. Se amesteca. 

Dovleceii, dupa ce au stat cu sare ( pret de 7-10 min) , se pun intr-o tigaie cu cateva picaturi de ulei, foarte putin, maxim 30 secunde. Se scot pe servetele. 

Intr-un vas de yenna dreptunghiular se pune putin ulei, se pune la baza un rand de dovlecei rondele, carnea tocata si de-asupra ultimul rand de dovlecei. Din smantana, doua oua  si branza rasa  pregatim un sos pe care-l punem peste musaca. Se mai pastreaza 2-3 linguri de branza rasa si se pun de-asupra. Se pudreaza cu putin piper si se pune la cuptor pentru 30-40 minute. 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

dovleceii se pot pune chiar cruzi

2

optional se poate adauga chimen ( ca si condiment)

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]