Musaca cu dovlecei

de Dana_Retetegg in Porc, 20 Dec 2010 | 4464 vizualizari

 

Am pregatit o reteta de musaca foarte delicioasa. Am inlocuit un strat de cartofi cu unul de dovlecei, o combinatie gustoasa si savuroasa :) . Merita sa o incercati!

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi
  • 2 dovlecei
  • 500 gr carne tocata de porc
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri bulion
  • 4 linguri sos de rosii
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu dovlecei:

Umplutura am pregatit-o din ceapa, sos de rosii, carne si condimente.
Am tocat ceapa foarte fin si am calit-o, apoi am adaugat carnea si bulionul. Am calit aproximativ 7-8 minute si spre final am condimentat cu cimbru, piper, sare.

Cartofii si dovleceii i-am taiat felii.

Am asezat in cratita pentru cuptor unsa cu ulei un strat de cartofi, apoi am pus umplutura de carne. Am incheiat cu un strat de dovlecei si am bagat compozitia la cuptor pentru 20 de minute.

Dupa 20 de minute am scos musacaua din cuptor si am pus peste ea sos de rosii.

Am mai lasat inca 35 de minute in cuptor la foc potrivit.

La final am adaugat patrunjel tocat marunt.

TIPS-URI

1

Am servit cu salata de sfecla rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de porc in sos de rosii