Cea mai buna reteta de musaca, datorita supei carnea si cartofii raman fragede si nu uscate. Folosesc adesea pasta de tomate in tocatura, de exemplu carnea pentru sarmale careia ii da un gust aparte.
Cartofii se spala bine si se fierb cu apa si putina sare. Ciupercile si ceapa se toaca marunt, se caleste ceapa in putin ulei, se adauga apoi carnea si spre final ciupercile in doua transe. Punem condimente, cimbru, piper si cateva linguri de bullion.
Cartofii putin raciti se decojesc si se taie felii subtiri. Ungem o forma cu unt, tapetam cu pesmet si punem un strat de cartofi , deasupra jumatate de compozitie, alt rand de cartofi si carne iar ultimul rand de cartofi.
Batem oul cu cascavalul ras mare iar supa fierbinte o amestecam cu putina pasta de rosii si vegeta. Adaugam peste musaca atat cat s-o acopere si deasupra punem oul si pastrunjel verde tocat. Dam la cuptor pentru 45-50 de minute pana se rumeneste frumos deasupra.
Este cea mai gustoasa musaca pe care am mancat-o vreodata.