Musaca

de -Licurici- in Mancaruri cu carne, 13 Aug 2015 | 4363 vizualizari

 

Intotdeauna mi-au placut mancarurile ce contin carne tocata, asa ca am facut o musaca putin diferita decat cea pe care o fac de obicei, adica am prajit cartofii, inainte ii fierbeam putin si am facut o crusta de cascaval. A iesit delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata
  • o ceapa
  • un ardei
  • 3 linguri bulion
  • 3 cartofi mari
  • boia, fulgi chilli, sare, piper
  • 2 oua + 2 linguri smantana
  • 100g cascaval ras
  • un cubulet de unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Ceapa tocata se pune la prajit in putin ulei. Cand s-a inmuiat, am adaugat carnea tocata si am lasat 5 min pe foc, amestecand mereu ca sa se desfaca. Apoi am adaugat bulionul amestecat cu o jumatate de cana de apa si ardeiul taiat bastonase. Am potrivit gustul cu condimentele si am lasat 7 min pe foc.

Cartofii i-am taiat rondele si i-am prajit putin in ulei incins. Ouale le-am amestecat cu smantana.

Am pregatatit un vas termorezistent, l-am uns cu unt, am adaugat un strat de cartofi, carnea, cartofi, sosul format din oua si smantana, apoi cascaval ras. Am bagat in cuptor pentru 25 min, pana s-a rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca