Muffins cu rom

de lira in Dulciuri, 11 Iul 2010 | 3671 vizualizari

 

Foarte pufoase.....

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 100 g amidon
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 ml lapte
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom (cine are 100 ml rom)
  • putina sare
Portii: 18
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu rom:

Prima data preincalzim cuptorul, dupa care ne apucam de muffins. Faina se amesteca cu amidonul, praful de copt si sarea (eu le-am cernut intr-un bol). Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand se topeste, dupa care adaugam untul topit, apoi laptele. Dupa ce se omogenizeaza adaugam compozitia fainoasa.
Compozitia formata va avea consistenta unei smantani. Ungem tava cu putin ulei, cine vrea, si are, pune hartiute, eu de data asta am preferat fara. Formele se umplu 2/3, lasam de un deget gol sa poata sa creasca, dupa care le dam la cuptor.
 La mine s-au copt in vreo 20 de minute. Sunt foarte bune, pufoase si cu siguranta o sa le mai incerc, doar ca o sa pun ceva mai mult rom. In carte scria ca ingredientele sunt pentru 12 bucati, mie mi-au iesit 18, poate ca depinde si de dimensiunea formelor. Sunt foarte bune ca si desert sau servite la micul dejun

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu gem de piersici-de post