Mucenici moldovenesti

de micki in Dulciuri, 7 Mar 2010 | 9850 vizualizari

 

Tare buni sunt!

 

INGREDIENTE

  • 550 faina
  • 125 ml lapte caldut
  • 125 ml apa calduta
  • un ou
  • 80 gr unt
  • 150 gr zahar
  • un plic de drojdie uscata
  • o lingurita rasa de sare
  • arome(eu am pus un plic de zahar vanilat,coaja rasa de la o portocala,coaja rasa de la o lamaie)
  • miere
  • nuca
  • pentru uns:un galbenus si putin lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Se framanta un aluat din toate ingredientele,se lasa la crescut pentru circa o ora(eu am incalzit cuptorul la minim,am stins focul,apoi am bagat ligheanul cu aluat in el.) Dupa ce a crescut bine aluatul se imparte in circa 15 bilute(eu le-am cantarit...in jur de 80 gr biluta),si se formeaza mucenicii.Se lasa la crescut pentru inca o ora,se ung cu amestecul de galbenus si lapte,apoi se dau la cuptor pentru circa 20 minute la 180 grade..Cat sunt inca calzi se ung cu miere si se presoara cu nuca.

    In reteta de unde m-am inspirat ,adica de aici zice si de insiropat,dar eu nu i-am mai insiropat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]