Mucenici fierti

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 9 Mar 2015 | 5242 vizualizari

 

Mamaia mea facea in fiecare an de 9 martie si era un deliciu,incercati si voi.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr mucenici din comert
  • 3 litri de apa
  • 250 gr nuca macinata
  • 2 pl de zahar vanilat
  • 1 pl de zahar pudra
  • scortisoara
  • coaja de portocala si lamaie
  • esenta de rom si vanilie
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici fierti:

Puneti la fiert circa 3 l de apa. Cand apa clocoteste, puneti un pic de sare, dati focul mai mic si puneti mucenicii. Lasati-i vreo 20 de minute sau pana cand sunt fierti. Adaugati zaharul tos si amestecati usor. Cand zaharul s-a topit, opriti focul si puneti zaharul vanilinat, coaja de lamaie si de portocala. Daca doriti, puteti pune inauntru si scortisoara, si nuca macinata.

In momentul servirii, mai presarati deasupra un pic de nuca si, eventual, scortisoara. Daca nu ati pus nuca si scortisoara deloc in oala, va trebui sa puneti mai mult in farfurie, in momentul servirii. In functie de preferinte, puteti pune si un pic de esenta de rom si de vanilie.

Pofta buna.




TIPS-URI

1

mucenicii trebuie fierti fara a-si pierde consistenta sa fie “al dente”, ca la paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici fierti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici muntenesti