Mreana la cuptor

de elucubratiiculinare in Peste, 31 Mar 2018 | 8595 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 mreană
  • 2 roșii
  • 1 legătură mărar
  • 1 lămâie
  • ulei
  • Pentru salată:
  • 1 salată
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 lămâie
  • 2-3 fire ceapă verde
  • 2-3 roșii
  • sare
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mreana la cuptor:

Mreana se curăță de solzi.
Se taie ușor pe burtă și se scot cu mare atenție intestinele și icrele.

Icrele de mreană se tot spune că sunt toxice, mare păcat că au fost așa multe.

Se spală bine și se zvântă cu prosoape de hârtie.
Se crestează pe ambele părți și se condimentează cu sare.
Se așează într-o tavă tapetată cu hârtie pergament, pe pat de felii de lămâie.
În crestăturile făcute punem felii de roșii și mărar.
Se stropește cu ulei de măsline și se dă la cuptor pentru 45-50 minute la 180 grade C.

Între timp de ocupăm de salată.
Se spală frunză cu frunză și se zvântă.
Se rupe sau se taie cu un cuțit ceramic.
Se pune într-un castron.
Adăugăm roșiile tăiate felii.
Adăugăm ceapa verde și mărarul tocate mărunt.
Stropim cu zeamă de lămâie și ulei de măsline.
Amestecăm ușor.

Servim peștele cu salată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mreana la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de peste