Mozzarella in crusta de fulgi de porumb

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 16 Noi 2011 | 4039 vizualizari

 

delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 125- 250  g mozzarella( eu am facut pt prima data si am incercat doar cu o bucata de 125...)
  • 1-2 oua
  • cateva felii de prosciutto crudo ( sunca de Praga merge f bine)
  • doau mani fulgi de porumb
  • pesmet
  • sare, piper
  • ulei de porumb pt prajit( si de arahide merge bine)
  • salata asortata pt servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mozzarella in crusta de fulgi de porumb:

Eu am folosit o bucata de  mozzarella de 125 g pe care am taiat-o in 8 felii, asa ca i-au iesit 4 bucati la final...Numai ca sigur o bucata nu o sa va ajunga, caci este superbuna. Asa deci...mozzarella se feliaza si se presara cu sare si piper. Se lasa vreo 10 minute, timp in care se taie sunca felii si se prajeste dar foarte putin, atat cat sa se incalzeasca bine.

Ouale se bat cu un praf de sare. Fulgii se zdrobesc bine cu un sucitor, eu i-am pus intr-o punga si am trecut cu sucitorul peste ei de cateva ori...f bine s-au zdrobit. Pe o alta farfurie se pun 2 maini de pesmet.

Se ia o felie de mozzarella, se pune peste ea o felie de sunca si apoi o alta felie de mozzarella, se trece prin ou batut, apoi prin pesmet pe toate partile si iar prin ou, apoi prin fulgii de porumb faramitati...grija mare sa se acopere bine mozzarella, altfel la prajire se topeste in cratita si se prinde de fund.

Se pun la prajit in ulei de porumb incins, dar la foc mediu...Se intorc pe toate partile, inclusiv pe muchii. Se tine pana formeaza o crusta aurie.

Se scot pe un servet absorbant sau direct pe farfurie...depinde cum va impacati cu grasimile. Pt  servit am asortat cu salata proaspata mixta...foarte sanatoasa si plina  de culoare. O sa va placa garantat 100%

Daca ti-a placut reteta noastra "Mozzarella in crusta de fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

adasev12 1

17.11.2011, 13:29

sufletista, dia...bun e
alinutzika, motan, gabitza...multumesc si pup

adasev12 1

17.11.2011, 13:29

rocsi, adinutza, miuta,,,multumesc

adasev12 1

17.11.2011, 13:30

Mona....
Mena, multumesc
alinutzika....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mozzarella pane