O spuma aerata, o crema pufoasa ce ar incununa cu succes un profiterol sau un blat pufos de tort. Un vis al ciocoliticilor, o incantare a iubitorilor de cafea, desert perfect pentru mine.
Oda ciocolatei si cafelei!:))))))
Personal, nimic impotriva oualelor crude. Daca constiinta voastra zice NU, atunci nu savurati acest desert dar nici nu-l faceti fara spuma aerata pentru ca nu veti obtine consistenta necesara. Nimic mai placut auzului ca fraza : cea mai super,super trezire, cel mai bun desert din lume, cea mai cea! exprimata de fiica prietenei mele ce a fost trezita din somn, nervoasa :)) cu o cupa aromata si fina.
1.Pregatiti o craticioara cu apa, pe care o puneti la fiert. Intr-un bol metalic (sau alta craticioara) puneti ciocolata, untul, laptele condesat si cafeaua (daca nu aveti lapte condesat faceti o cafea concentrata si puneti 50 ml inlocuind laptele si cafeaua pudra)si le puneti peste vasul cu apa care fierbe. Amestecati pana la omogenizare apoi o lasati la racit.
2. In alt bol metalic (sau craticioara ) puneti galbenusurile crude impreuna cu 5-6 linguri zahar, apa si romul. Il plasati tot deasupra vasului cu apa care fierbe si amestecati incontinuu. Nu va opriti decat atunci cand zaharul este topit iar consistenta amestecului este fina, asemanatoare smantanii, groasa, cremoasa. Dureaza putin, undeva la 7-10 minute. Raciti.
3. Cand ambele amestecuri s-au racit, le amestecati si omogenizati.
4. Mixati albusurile spuma impreuna cu sarea. Adaugati cele 2 linguri de zahar ramase si mixati inca 2 minute. Opriti albus pentru decor iar din cel ramas luati 1/3 si amestecati cu ciocolata si galbenusuri. Restul il adaugati usor, usor. Avem nevoie de o crema aerata, pufoasa, asa ca nu va grabiti.
5.Impartiti in boluri si spritati deasupra albusul ramas. Partea asta nu e neaparat necesara. Puteti pune si frisca sau..nimic. Dati la rece pentru cel putin 2 ore (sa nu credeti ca eu am facut asta :))) ca nu pot eu rezista :)) ).
E grozava!!!!