Moelleux au chocolat

de anca_rm in Prajituri, 5 Iun 2014 | 4742 vizualizari

 

Rux, Oana va multumesc pentru retete, este un desert care trebuie savurat :).

 

INGREDIENTE

  • -200 gr unt moale
  • -100 gr zahar
  • -3 oua
  • -50 gr faina
  • -200 gr ciocolata lapte sau amaruie (sa nu fie cu crema)
  • -praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux au chocolat:

Foarte important este sa pregatim cuptorul , il preincalzim la 210 grade.

Untul moale il batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana devine cremos .

Ciocolata o topim pe bain marin sau in cuptorul cu microunde (se poate si pe ochiul de aragaz dar atunci trebuie sa lasam cam 50 gr unt pentru a-l topi impreuna cu ciocolata)

In untul batut crema adaugam pe rand cate un ou, trebuie sa mixam dupa fiecare ca sa se incorporeze bine de tot.

Cand am terminat cu ouale adaugam ciocolata topita si praful de sare.

Mixam si acum vom adauga faina .

Amestecam compozitia bine  si o turnam in forme .

In functie de dimensiunea formelor ies 4 -6 bucati.

Se poate face si in forme de briose .

Punem la cuptor si in 8-10 minute sunt gata.

Sa nu le lasati mai mult pentru ca nu vor mai avea consistenta cremoasa in mijloc 

TIPS-URI

1

Am servit cu frisca batuta si am sa-l repet cat de curand .

Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au chocolat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu doua creme de ciocolata