Mini-tarte cu fructe si crema de vanilie

de Dulceatadetrandafiri in Dulciuri, 12 Mai 2011 | 6441 vizualizari

 

Acum niste ani facusem o reala obsesie pentru tartele cu capsuni de la Carrefour. Nu stiu daca se mai gasesc, nu am mai cumparat de mult timp, insa pe vremea cand habar nu aveam sa-mi prepar singura, de cate ori treceam prin magazin luam si o caserola cu tarte. Desi mult prea scaldate-n gelatina, erau, ce-i drept, delicioase.
Astazi insa, am invatat sa le fac pentru placerea mea si a altora, aceste tarte cu fructe fiind prima comanda pe care, cu mare emotie si bucurie am onorat-o :). Daca-s la fel de bune sau ba, ii las pe cei care le-au gustat deja sa-mi spuna :) .

 

INGREDIENTE

(cantitati pentru 15 mini-tarte) Aluat:

  • 500 gr faina
  • 6-8 linguri zahar fin
  • 250 gr unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 4-6 linguri de apa
  • putina sare

Umplutura:

  • 600 ml lapte
  • 400 ml frisca
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1-2 plicuri tort gelée transparent
  • fructe (ce am folosit eu : 6 kiwi - 330 gr, 2 portocale - 450 gr, 4 prune mari - 230 gr, 15 boabe de struguri)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tarte cu fructe si crema de vanilie:

Intai de toate, aluatul il prepari amestecand amestecand faina, sarea, zaharul, untul, oul si zaharul vanilat. Adaugi apa si framanti in conditiile cerute de aluatul de tarta (ingredientele sa fie reci, mainile trecute sub jet de apa rece si uscate, framantat cat mai repede si putin, cu buricele degetelor, pana ce se transforma din firimituri in aluat omogen). Se inveleste aluatul in folie alimentara si se lasa la frigider macar 30 de min. Apoi se tapeteaza blatul de lucru cu niste faina, imparti aluatul si intinzi foi rotunde, subtiri, pe care le rulezi pe facalet si le derulezi in formele de tarta. Intepi aluatul cu o furculita din loc in loc si mai bagi 30 de min la frigider. Optional poti pune greutati dar nu se umfla cat sa iasa diforme. Se pun tartele la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 min. Le scoti pe un gratar si le lasi sa se raceasca.

Pentru crema amesteci continutul plicurilor de budinca cu zaharul si putin lapte, urmand instructiunile de pe ambalaj. Restul de lapte si frica lichida le pui pe foc. Cand dau sa fiarba torni budinca si lasi la foc mic, amestecand continuu, pentru inca 5 min pana se leaga si capata consistenta dorita. Dai la o parte si lasi sa se raceasca.

Intre timp tai fructele dupa plac. Pui in fiecare forma cate o lingura-doua de budinca, incercand sa imparti cat mai egal. Ornezi cu fructe si la urma prepari tort gelée, ca in instructiuni (desi eu pun mereu mai putin lichid decat specificat, fiindca nu mi-a iesit niciodata cum trebuie dupa indicatiile de pe plic). Se pun la frigider si se servesc reci. Pofta buna!

(Tarta din farfuria rosie este dintre mini-tartele descrise mai sus. Celelalte doua tarte sunt facute dupa aceeasi reteta cu alte fructe ramase, aluatul ajungandu-mi pentru doua forme cu diametrul de 18 cm si o singura mini-tarta)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte cu fructe si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri cu crema de vanilie