Minitarte cu crema de vanilie si capsuni

de mirela0911 in Prajituri, 14 Iun 2015 | 2558 vizualizari

 

M-am inspirat dupa o reteta de pe net, au iesit tare bune!

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 250 g faina
  • 80 g zahar pudra
  • 1 lgt. praf de copt
  • 150 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 1 lg zeama de lamaie

Pt. crema:

  • 2 galbenusuri
  • 20 g amidon
  • 80 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 ml lapte
  • 1 lg unt

Pt. ornat:

  • capsuni
  • frunze de menta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu crema de vanilie si capsuni:

Aluatul: Se amesteca faina, praful de copt si zaharul. Untul se taie bucatele si se amesteca cu ingredientele uscate pana obtinem un aluat nisipos. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi zeama de lamaie. Se framanta un aluat omogen. Se lasa la rece pentru 30 de minute.

Crema: Galbenusurile impreuna cu cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul se amesteca bine cu un tel, apoi se toarna in fir subtire laptele, amestecand continuu, dupa care se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se adauga lingura de unt, se omogenizeaza si se lasa sa se raceasca.

Se scoate aluatul de la frigider, se imparte in 6 parti egale. Se ia fiecare bucata si se intinde in forma rotunda, atat cat sa acopere toata suprafata unei forme de minitarta, inclusiv peretii acesteia. Se inteapa aluatul cu o furculita si se dau la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se umple apoi cu crema de vanilie, se orneaza cu capsuni si frunze de menta apoi se serveste.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti forme pt minitarte se poate folosi o forma mare obtinand doar o tarta.

2

Pentru ornat se poate jongla cu orice fel de fructe.

3

Sunt mai bune daca se lasa la frigider o jumatate de ora inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cuburi de gheata