Minitarte cu branza si ton

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2013 | 3103 vizualizari

 

Aceste minitarte au avut o mare trecere mai ales ca le-am servit calde....dar sunt bune si reci, cum s-au mancat mai tarziu, ca pentru a doua zi nu au mai ramas...

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat fraged(foietaj)
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 cutie ton in ulei
  • ardei gras rosu si verde
  • 150 g branza
  • 2-3 lingurite parmezan
  • 2 oua
  • 1 lingurita ierburi aromate
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu branza si ton:

Ceapa curatata o tocam marunt.

Ardeiul colorat il taiem cubulete mici.

Conserva de ton o desfacem si o asezam  intr-o strecuratoare sa curga tot uleiul din ea.

Branza ( de care aveti prin casa, poate fi si de mai multe feluri) o amestecam cu ceapa , ardeii si tonul faramitat.

Adaugam ouale batute, condimentele si amestecam sa se omogenizeze bine.

Foietajul pe care l-am scos de cu seara de la congelator, il intindem si il taiem in patratele potrivite formelor de briose pe care le avem.

Pentru ca aluatul este facut cu grasime , nu mai este nevoie sa ungem formele sau sa le tapetam.

Asezam patratele din aluat in forme si cu ajutorul unei linguri punem din compozitia de branza si ton.

Deasupra presaram parmezan ras.

Dam tavile la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru 30 de minute aproximativ, pina se rumenesc tartele.

Cand sunt gata coapte , le scoatem din cuptor si le lasam 10 minute sa se odihneasca in forme, apoi le scoatem si le punem pe platoul de servire.

Ornam deasupra tartele cu ardei colorat, frunze de partunjel verde si feliute de masline.

Sunt delicioase !

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu branza si ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry