Minisavarine

de Sabina in Prajituri, 27 Mai 2009 | 23116 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 130 grame zahar
  • 100 grame pesmet
  • 3-4 linguri de faina
  • o sticluta rom
  • siropul (200 grame zahar, 300 ml apa, 100 ml rom)
  • pentru ornat frisca si tort jelee rosu (dr. oetker)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minisavarine:

Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul, un praf de sare si esenta de rom, apoi adaugam galbenusurile, pesmetul si faina. Amestecam cu grija cu o lingura de lemn. Ungem cu ulei formele de briose (eu neavand forme speciale pentru savarine le am folosit pe cele pentru briose) si umplem formele. Dam savarinutele noastre la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Nu deschidem sub nicio forma usa cuptorului. Lasam sa se raceasca in forma. Intre timp pregatim siropul: incalzim apa si topim zaharul, iar cand luam de pe foc adaugam si romul.
Savarinelor le taiem la 1/3 cate un capacel, apoi insiropam bine bine si dam la frigider vreo 2-3 ore. Intre timp pregatim frisca. Daca mai e cazul mai insiropam savarinele, altfel le umplem cu frisca si ii punem capac. Deasupra punem tort jelee de la dr. Oertker.
Este o prajiturica simpla si tocmai potrivita pentru o petrecere.
 Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Minisavarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 18:06

foarte reusite

ryta 1

19.01.2014, 09:47

babi5 1

19.01.2014, 10:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]