Mini-dovlecei umpluti

de RuxyRux in Mancaruri de legume, 13 Iun 2012 | 4798 vizualizari

 

Cu ciuperci si orez salbatic, o mancare vegetariana delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Mini-dovlecei
  • se mai pot umple si ardei si dovlecel mai mare dupa dorinta(in total 6 bucati)
  • 3 bucati ciuperci mai mari
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 morcov
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa verde( mare)
  • 2 rosii bine coapte
  • pasta de rosii dupa gust
  • sare
  • piper
  • 1/2 cana de orez salbatic
  • 1/4 cana de stafide
  • 1 lingura de zahar( daca sosul nu este destul de dulce)
  • 2 linguri ulei de masline
  • apa( 300 ml- o cana mare)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-dovlecei umpluti:

Orezul salbatic apoi se spala se scurge. Rosiile se dau pe razatoare si se vor amesteca in compozitie.

Se curata in interior( se scobesc cu o lingura) dovleceii, ardeii. Ii frecam cu putina sare in interior.

Ceapa se toaca, morocovul se rade, verdeata se spala si se taie marunt. Curatam ciupercile si le taiem bucati mici. taiem si ardeiul.  Stafidele se pregatesc. Avem doua variante.

Prima varianta( pe care am ales-o eu) si cea mai sanatoasa este amestecarea ingredientelor, potrivirea gustului de sare si piper si apoi umplerea dovleceilor.

A doua varianta ( pentru unele persoane mai gustoasa), se trag la tigaie in putin ulei de masline toate ingredientele pana se inmoaie, se potriveste gustul de sare si piper si se umplu dovleceii.

Se ia o tava de Jena si se toarna compozitia ramasa de la umplerea dovleceilor( mie mi-a ramas), se mai adauga pasta de rosii dupa gust, apa si uleiul de masline, apoi potrivim si gustul , sare piper si gata dam la cuptor pentru o ora.

Eu intai am tinut o jumate de ora deasupra pe aragaz apoi am mai dat o jumatate de ora la cuptor.

Sunt deliciosi, ii putem servi cu o lingura de iaurt alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]