Mini-aperitive

de Ina in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2012 | 8909 vizualizari

 

Daca tot a fost ziua aperitivelor sarate....

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 10 linguri cu faina 
  • 350 g piept afumat 
  • 400 g cascaval
  • o cana cu untura
  • 150 g masline fara samburi ( negre si verzi )
  • sare
  • piper
  • un praf de copt
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-aperitive:

  Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si untura moale, apoi se adauga albusurile batute spuma ( la fel, cu un praf de sare). Turnam  treptat faina amestecata cu praful de copt, mixand continuu.

  Pieptul afumat si cascavalul se taie in bucatele mici ( eu le-am tocat la robot) si se amesteca in compozitie impreuna cu maslinele feliate. Oprim cateva masline si pentru decor.

  Potrivim de sare si piper.

  In tava de briose asezam hartia speciala pentru briose si turnam compozitia realizata mai sus in cca 3/4 din capacitatea hartiutelor si decoram cu felii de masline. Bagam tava in cuptorul preincalzit si coacem pana briosele devin aurii. Cand sunt coapte, scoatem din tava si lasam sa se raceasca, apoi putem scoate hartiutele.

  Servim la micul dejun, alaturi de o cafea fierbinte, sau ca o gustare rapida, in timpul zilei.

  Sunt pufoase si aromate.

  Compozitia mi-a ajuns pentru 3 tavi a cate 12 bucati .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-aperitive" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

angyb 1

29.01.2012, 15:50

Ionutza 1

29.01.2012, 16:51

le-as infuleca la micul dejun

mena29 1

30.01.2012, 14:18

Bune bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana cu telemea