Pentru crema:
Pentru blat:
Separa albusurile de galbenusuri.Amesteca faina cu praful de copt.Bate albusurile pana devin spuma tare.Adauga treptat zaharul si mixeaza in continuare.Cand ai obtinut o spuma tare adauga galbenusurile amestecate in prealabil cu lingura.Incorporeaza usor galbenusurile amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn.Adauga treptat faina amestecand usor.Amestecul obtinut se toaran intr-o tava unsa cu ulei si pudrata cu putina faina.Tava mea are 30cm lungime si 20 latime.Se coace la foc mediu cca 30 min(verificati cu scobitoarea , sa nu se lipeasca aluatul de ea).Scoatem blatul din tava si il taiem in 3 fasii egale.
Crema(se poate pregati cat e blatul la cuptor):
Punem 2 linguri cu zahar intr-un ibric cu apa sa se topeasca zaharul.Adaugam esenta de rom si stafidele si le lasam sa stea in apa cca 30 min(dupa ce am luat ibricul de pe foc)
Hidratam gelatina in 50ml apa.Batem frisca tare.Cand s-a hidratat gelatina o topim la foc mic sau pe baie de abur,sa nu fiarba.Gelatina o turnam peste iaurtul amestecat cu zahar pudra .Acesta il punem apoi in frisca,turnam si ananasul scurs de suc,stafidele hidratate in apa cu esenta de rom si amestecam.
Insiropam fiecare fasie cu apa in care au stat stafidele si ungem cu crema de mai sus.
Ornam cu cei 100ml frisca batuta pana se intareste.