Mini tarte cu lamaie si bezea

de Catalina L in Dulciuri, 2 Iul 2016 | 3413 vizualizari

 

Sunt excelente !
Crema de lamaie este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece.
Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat: 16 mini tarte

  • 220 g de făină
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 75g zahăr pudră
  • 30 g migdale măcinate
  • sare

Pentru Lemon Curd (fără unt):

  • sucul de la 3 lămâi de preferință organice (aproximativ 15 cl de suc)
  • 2 oua intregi si 2 galbenusuri
  • 140 g zahăr pudră
  • 1 lingura de amidon de porumb
  • coaja de lamaie

Pentru bezeaua italiană:

  • 35 g de apă
  • 120 g de zahăr
  • 2 albușuri de ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu lamaie si bezea:

Se prepară Lemon Curd-ul:

Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță, Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.Atentie crema se atașează rapid ... se amestecă bine cu un tel. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand . Acest preparat se poate pastra timp de aproximativ o saptamana in frigide. într-un borcan etans.

Se prepară aluatul: 

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura ambianta. 

Se toarnă făina în ploaie într-un recipient. Se adaugă restul de ingrediente si se framanta cu robotul sau cu mana până când obtinem un aluat neted. Lăsați aluatul timp de o oră în frigider. 

Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l si puneti-l in formele de mini tarte. 

Înțepați cu o furculiță fundul formelor. 

Se dau la cuptor si se coc 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C până se rumenesc. 

Lăsați să se răcească.

Se prepară bezeaua italiană:

Se toarnă zahărul și apă într-o cratiță și se aduce la fierbere . Verificați temperatura cu o sondă .

Cand zahărul ajunge la 100 ° C, începeti sa bateti spuma albusurile la puterea maximă .

Când ajunge la 121 ° C, reduceti viteza mixerului și adaugati in albusuri treptat siropul de zahăr .

Cand este incorporat, bateti albusurile la viteza maxima timp de 5 minute. apoi reduceti viteza și le bateti in continuare pana se răcesc complet. Puneți bezeaua într-o pungă de patiserie echipata cu un vârf de stea.

 

Montare : 

Se împarte crema pe fondurile de tartă .

Se decorează cu bezea sau nu :) .

Coloram bezeaua cu ajutorul unui pistol cu gaz.

Dati la rece si asteptati 2-3 ore inainte de a servi.

Pofta Buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

03.07.2016, 10:33

Super!

elucubratiiculinare 1

03.07.2016, 16:21

Rahela Velicu 1

07.07.2016, 11:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu nuca