Intr-un bol mai mare, adaugam faina cernuta, facem o adauncitura, adaugam untura rece taiata bucati, oul batut cu zaharul si un praf de sare, coaja de lamaie, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie si amestecam adunand de pe margine faina.
Framantam un aluat omogen pe care il vom inveli in folie alimentara si dam la rece 30 min.
Intindem aluatul pe masa infainata decupam cercuri mai mari decat formele si asezam in forme unse cu unt, taiem surplusul, intepam cu furculita. Adaugam un cerc din foaie de copt si deasupra adaugam orez sau fasole.
Dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeste frumos.
Crema-punem frisca cu ciocolata rupta bucatele pe foc mic, pana ce se topeste amestecand continuu. Lasam sa se raceasca, dupa care o mixam pana isi dubleaza volumul.
Smantana o mixam impreuna cu zaharul pana ce devine ferma, adaugam crema de ciocolata, esenta si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Umplem tartele cu crema si dam la frigider cca. 1 ora dupa care decoram dupa plac.