Desertul de astazi am vrut sa fie ceva usor, de vara, asa ca mai profit de fructele de padure atat cat le mai gasim prin piete. :) Aluatul e unul foarte pufos si simplu de facut astfel incat, daca va place, nu e mare lucru sa faceti si voi si nici nu dureaza mult. :)
Am scos inca de dimineata untul din frigider ca sa fie moale si usor de lucrat cu el, eu am folosit unt de la taranii din piata mea, care e tare, tare bun, gras si curat, dar cred ca puteti folosi cu la fel de mult succes si unt din hypermarket.
Intr-un castron am pus untul cu zaharul si am mixat pana cand zaharul s-a topit complet si s-a format o crema aerata si frumoasa, apoi am adaugat rand pe rand cate un ou mixand bine dupa fiecare, esenta de vanilie si faina, in 2 transe, amestecata cu praful de copt.
Am obtinut un aluat aerat, nu foarte moale, pe care l-am pus in formele de briose ( puteti face si o prajitura mai mare din acelasi aluat daca nu aveti tava de briose), am pus in fiecare prajiturica fie o afina, fie o zmeura si le-am dat la copt in cuptorul incins in prealabil, iar dupa ce au trecut testul cu scobitoarea le-am scos si le-am lasat la racit.
Intr-o cratita am pus fructele, zaharul si am pus cratita la foc mic si am lasat sa fiarba cateva minute, apoi am blenduit sosul pentru a zdrobi fructele.
Pofta mare!