Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

de Bucataras Medi in Dulciuri, 26 Ian 2013 | 3906 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji
  • 250 ml apa
  • 100 g unt/margarina
  • 3 oua
  • 125 g faina
  • sare
  • Pentru crema
  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 linguri unt
  • Pentru glazura
  • topping de caramel
  • granule de ness
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini eclere cu crema de vanilie si struguri:

Prepararea cojilor

Intr-un vas punem apa, sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in care se topeste untul. Luam vasul de pe foc, adaugam faina (toata odata) si amestecam bine pana se incorporeaza. Lasam sa se racoreasca cateva minute si apoi adaugam ouale, unul cate unul si amestecam bine cu ajutorul telului pentru o buna omogenizare.

Tapetam cu hartie de copt o tava si cu ajutorul unui sprit "desenam" niste bastonase. Dam la cuptor si lasam sa se rumeneasca usor. In primele 10 minute coacem la foc iute, apoi mai lasam circa 10 minute la foc moderat. Trebuie spus ca in primele minute nu trebuie sa deschidem usa cuptorului deoarece putem avea surpriza sa se lase.

Scoatem cojile din cuptor, le rasturnam pe un blat si le lasam sa se raceasca bine apoi le taiem in doua pe orizontala.

Prepararea cremei

Dizolvam amidonul in 2-3 linguri de apa rece apoi il adaugam peste laptele rece. Adaugam ouale si zaharul si dam la foc mic avand grija sa amestecam incontinuu astfel incat sa nu se lipeasca. Lasam sa dea in cateva clocote apoi tragem de pe foc si adaugam untul, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie. Amestecam pentru o buna incorporare si lasam sa se raceasca.

Umplem jumatate din cojile de minieclere cu crema de mai sus, adaugam boabe de struguri si apoi lipim cu o alta coaja de miniecler.

Dupa ce toate minieclerele sunt umplute si lipite ornam cu un topping de caramel peste care presaram ness.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere cu crema de vanilie si struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Bucataras Medi 1

27.01.2013, 11:13

Sidonia, pai daca ai mancat atunci nu iti mai dau ,nu de alta dar trebuie sa ajunga la toate fetele.

Bucataras Medi 1

27.01.2013, 11:14

multumesc tuturor pentru aprecieri..............pup dragele mele!

Tyna Bijoux 1

28.07.2013, 18:40

nu trebuie praf de copt sau amoniac pentru coji?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu pudding de vanilie