Mini bulz, cu telemea de capra si cascaval afumat Delaco

de AlexTeacher in Porc, 29 Dec 2015 | 4156 vizualizari

 

O bomba calorica extreeeeeem de buna ! 
Ca mai toate mancarurile romanesti care se respecta :))
Consumati cu moderatie, da dependenta ! 

 

INGREDIENTE

    • Carnaciori de bere – 200 g
    • Jumari – 100 g
    • Telemea de capra "Delaco"- 200 g
    • Oua – 12 buc
    • Mamaliga (fierbinte) mai moale – cca 1 kg
    • Ulei – 3-4 linguri
    • Cascaval afumat "Delaco" – 150 g
    • Smantana grasa – 200 g
    • Chives – 8-10 bete de decor
    • Sare, piper si boia dulce – dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini bulz, cu telemea de capra si cascaval afumat Delaco:

  • Taie carnaciorii si jumarii felii si prajeste-i in tigaie (fara ulei);

  • Folosind putin ulei, unge o forma de briose cu 12 buc;

  • Toarna putina mamaliga fierbinte in fiecare dintre locase si cu o lingura umezita in apa niveleaza totul;

  • Pune o lingura de carnaciori si jumari prajiti in fiecare dintre locase;

  • Acopera cu un alt strat subtire de mamaliga fierbinte;

  • Zdrobeste 100 g de telemea de oaie, da pe razatoare cascavalul, amesteca-le si pune-le deasupra;

  • Incinge cuptorul la 220 grade Celsius si lasa totul la gratinat pentru cateva minute;

  • Rastoarna-le pe fiecare pe farfurii individuale;

  • Zdrobeste si restul de telemea, amestec-o cu smantana si pune deasupra, pe fiecare in parte;

  • Prajeste ouale intr-o tigaie cu ulei si pune fiecare ou in parte deasupra;

  • Pune sare, piper, boia si chives tocat pe fiecare dintre ele;

    Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini bulz, cu telemea de capra si cascaval afumat Delaco" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Lucicos ca la bunica