Minestrone

de dentistutza in Mancaruri de post, 13 Mar 2011 | 6119 vizualizari

 

Este o supa consistenta si hranitoare care poate contine orice leguma/zarzavat, dupa bunul plac al fiecarei gospodine si dupa continutul frigiderului..
.Reteta mea este de post dar se poate face si in versiune " de dulce" cu carnita sau pe baza de supa de carne in loc de apa .Se poate face si cu adaos de paste mici sau orez.
Eu de fiecare data o asezonez altfel si de aceea nu ma plictisesc sa o fac sau sa o pap, mai cu seama ca nu are multe calorii...

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa tocata solzisori
  • 2 morcovi
  • 1/2 capatana telina din cele grasutze, olandeze
  • 1 conserva cu fasole boabe scurse si spalate
  • 2 cartofi
  • 1/2 varza
  • 2-3 catei usturoi
  • mirodenii:  coriandru, rozmarin, ardeias iute uscat pisat,tarhon maruntit
  • sare
  • 3-4 linguri ulei masline
  • optional 2 rosii decojite proaspete sau din conserva
  • optional paste micute sau cus-cus sau orez-cam 2 pumni
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minestrone:

Indiferent ce zarzavaturi sau legume puneti, procedeul este acesta:

In oala mare se pune uleiul de masline, la foc potrivit. Cand este cald se pun la calit ceapa,morcovul, telina taiate cubulete fine si usturoiul zdrobit. Se amesteca din cand in cand pentru cateva minute. Apoi se adauga varza taiata mic si cam 1.5 l. apa. Se lasa sa fiarba la foc mediu si dupa ce a clocotit cateva minute se adauga si cartofii cubulete. Incepem sa asezonam cu ierburile aromatice si sare pe gustate. Important este ardeiasul maruntit- cativa fulgi sunt suficienti pt. a da un pic de iuteala.

Se lasa la fiert cam 20 min. la foc domol. Daca doriti acesta este momentul pt a  pune si rosiile tocate si/sau pastele si/sau orezul. Se mai lasa la fiert cel putin 10-12 minute in cazul in care s-au adaugat paste/orez.

Servim fierbinte eventual cu o picatura de ulei bun de masline si cu niste bruschete crocante alaturi.

TIPS-URI

1

se poate experimenta si cu-ardei gras, fasole galbena, dovlecei,porumb boabe...dupa gust!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minestrone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]