Miel-curry cu dovleac

de Speranta in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2010 | 5533 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui,
  • 1 kg cotlet de miel,
  • 1 ceapa taiata pestisori,
  • 1 piper cili verde eu am pus rosu ca verde nu aveam la moment ( curatati de seminte si taiati cubulete sau rondele subtiri ),
  • 4 catei de usturoi pisat,
  • 1 lingura praf de curry,
  • 1/2  betisor de scortisoara,
  • 2 rosii curatate si taiate,
  • sucul de la 1/2 lamaie sau lime,
  • 600 ml supa de miel sau pui,
  • 500 gr. dovleac galben curatat si taiat cuburi,
  • patrunjel pentru servit  
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel-curry cu dovleac:

Incalziti uleiul intr-o tigaie si rumeniti carnea de miel.

scoateti bucatile rumenite  intr-un vas si caliti ceapa pana se inmoaie.

Adaugati cili, usturoi, praful curry, scortisoara si prajiti 2 minute.

Puneti in tigaie carnea si rosiile, adaugati sucul de lamaie si turnati supa.

Acoperiti cu capac si fierbeti la foc mic 1,30 ore pana carnea devine moale.

Adaugati dovleacul mariti focul si mai fierbeti inca 20 de minute fara capac pana dovleacul va fi moale si se va ingrosa supa.

Se serveste fierbinte si se presoara cu patrunjel taiat.

Pofta mare, abia astept sa o mai prepar :) !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel-curry cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel