Miel umplut

de lia maria in Oaie, 12 Apr 2010 | 7126 vizualizari

 

Il pregatesc cu mult drag, in fiecare an, pentru masa de Paste.

 

INGREDIENTE

  • O jumatate de miel cu gat si pulpa superioara
  • Organele de la un miel intreg
  • 300 g ficat de pasare
  • 4 oua
  • 2 cepe
  • 5 catei mari de usturoi
  • 1 legatura  marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 legatura ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 200 ml vin rosu
  • 1 plic condimente pt miel
  • 1 cub Knor pui
  • ulei
  • Tarhon
  • Rozmarin
  • Oregano
  • Sare
  • Piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel umplut:

Spalam maruntaiele si le punem la fiert, in apa cu putina sare, pentru 20’. Intre timp, taiem ceapa si usturoil marunt (atat verde cat si uscat). Maruntim frunzele de marar si patrunjel.

Organele fierte le scurgem de apa in care au fiert si dupa ce sau racorit putin, le dam prin masina de tocat. Amestecam tocatura cu ceapa,usturoiul si verdeata. Adaugam ouale, sare si piper si omogenizam bine compozitia.

Luam mielul, pe care l-am spalat bine si l-am sters cu prosop absorbant, ii facem un buzunar pe sub piele si-l umplem cu compozitia pregatita, nu-l indesam prea tare deoarece se poate crapa la copt. Dupa ce l-am umplut, coasem gura buzunarului cu ata alba de bumbac.

 Frecam bine mielul cu ulei, apoi cu condiment de miel, dupa care presaram pe toata suprafata si pe o parte si pe alta, tarhon,rozmarin si oregano ( frunze uscate).

Pregatim o tava mare de friptura in care punem cam 100 g ulei, 200g apa, cubul knor, sare si piper. Luam mielul impanat cu toate mirodeniile, il asezam in tava, cu coastele in jos si buzunarul in sus, acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem in cuptorul dinainte incalzit, la foc mediu, pentru 30’, dupa care dam focul la mic, pentru inca 2 ore. Scoatem tava din cuptor, indepartam folia, cu zeama din tava stropim bine friptura (cu o lingura) peste care turnam si paharul de vin rosu. Mai punem tava la cuptor pentru 15-20’, dupa care mielul este gata.

Cand este rece, scoatem ata cu care l-am cusut , si-l portionam in asa fel incat fiecare felie, sa contina si cate o coasta de miel.  Asezam bucatile pe un platou pentru servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ionela2682 1

13.04.2010, 15:18

mai dar mai inebunit cu " animalele" astea umplute! tare bine mai arta!

Panacris 1

20.04.2011, 11:00

Felicitari Asta mi-a propus sa fac si eu anul acesta, dar o sa adaug si cateva oua fierte in umplutura

MIUTA 1

19.09.2013, 10:37

Wauuuuuu,ce bine arata tot ce ai pregatit!Felicitari,esti o furnicuta harnica si priceputa!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptură de miel şi ied la cuptor