Miel la proţap

de gatitdemine in Oaie, 25 Apr 2011 | 25289 vizualizari

 

Mielul la proţap este ceva unic după părerea mea dar desigur efortul şi timpul dedicat preparării sunt pe măsură însă merită .

 

INGREDIENTE

  • Un miel întreg ,
  • ceapă,
  • morcovi
  • usturoi
  • Vin ,
  • ulei ,
  • slănină afumată ,
  • 5-6 lămâi,
  • busuioc.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel la proţap:

1. Se împănează mielul cu usturoi şi bucăţele de slănină şi se fixează bine pe proţap asfel încât să nu alunece în timpul rotirii.

2. După ce mielul este bine fixat trecem la umplerea acetuia . Folosim la umplutură morcovi care este de preferat să fie puţin fierţi înainte, cepele 8-10 bucăţi se pun întregi, câteva bucăţele de slănină crestate ca şi pentru prăjit şi câţiva căţei de usturoi. Peste această umputura se storc 2- 3 lămâi şi se presară busuioc după care se coase cu grijă mielul astfel încât umplutura să fie în siguranţă, ca aromele şi sucurile să rămână în interior pentru a imprima cărnii un gust aparte .

3. Proţapul se pune deasupra jarului pregătit în prealabil dar la o distanţă suficient de mare, astfel ca prăjirea să se facă lent. Asta va dura aproximativ 4 ore.

4. Foarte important ca în timpul prăjirii mielul să fie uns cam din 10 în 10 minute cu un bait preparat din vin, zeamă de lămâie, ulei, ceapă felii, usturoi şi busuioc.

Merge excepţional cu un sos de sezon adică un sos de leurdă preparat simplu cu iaurt .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel la proţap" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]