Merlucius crocant cu fasole verde sotata

de mihaelar63 in Peste, 29 Ian 2018 | 4298 vizualizari

 

 Din cand in cand ma apuca dorul de pestele comunist. Eu asa ii spun merluciusului. Se servea obligatoriu la toate mesele festive in restaurante si chiar la nunti. Sloganul era ,, Nicio masa fara peste " La care noi replicam : ,, Niciu-un peste fara masa ". Cert este ca pestele este sanatos, iar merluciusul in speta foarte gustos si usor de mancat, doar cu sirea spinarii.  Este potrivit de servit si celor care sufera de frica de manca peste din cauza oscioarelor. Am ales sa coc pestele la cuptor pentru a reduce grasimile servite.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg merlucius
  • 2 oua
  • 50 gr parmezan
  • 100 gr pesmet
  • piper
  • sare
  • ulei pentru pulverizat
  • 500 gr fasole verde [congelata ]
  • 50 gr ulei sau unt
  • fulgi de ardei chilly
  • 2 cepe verzi
  • 2 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • rosii cherry
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merlucius crocant cu fasole verde sotata:

  1.  Pestele se spala si cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie se taie inotatoarele [ aripioarele si coada ], care sunt tepoase.
  2. Curatati cu grija  pestele pe interior unde are o membrana langa sirea spinarii . Spalati la sfasit bine .
  3. Sarati merluciusul si-l condimentati cu piper negru.
  4. Bateti doua oua, sarati si le amestecati cu parmezanul razuit.
  5. Dati bucatile de peste prin amestecul de ou si apoi il tavaliti prin pesmet.
  6. Pregatiti o tava tapetat cu hartie de copt.
  7. Pulverizati ulei si asezati in tava pestele dat prin pesmet.
  8. Din nou pulverizati ulei pe deasupra.
  9. Eu am copt pestele la 205 grade C, coacere 3D timp de 25 minute.
  10. Mi-a placut cum s-a umflat pestele ca o perinita la coacere si a ramas asa.
  11. Curatati si spalati ceapa si usturoiul.
  12. Tocati-le marunt si le prajiti usor in ulei amestecat cu unt.
  13. Adaugati fasolea verde, putina apa si sarati.
  14. Lasati sa se soteze maximum 10 minute.
  15. Condimentati cu fulgi de chilly si adugati patrunjel tocat.
  16. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  17.  Serviti merluciusul alaturi de fasole verde si rosii cherry.
  18. Aveti grija ca sa serviti preparatul cald.
  19.      Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Iarna in extra-sezon folositi legume verzi congelate. Sunt mai sanatoase si fara conservanti decat cele la borcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius crocant cu fasole verde sotata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de pangasius cu sos de rosii,masline si capere