Mere coapte in aluat

de Julie in Prajituri, 19 Noi 2011 | 9006 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 mere,
  • miere,
  • scortisoara,
  • esenta de rom,
  • nuci,
  • unt,
  • stafide,
  • zeama de lamaie.

Aluat:

  • 250 g faina,
  • 200 g smantana,
  • 3 linguri lapte,
  • 1 ou,
  • 40 g zahar,
  • 50 g unt,
  • drojdie,
  • un praf de sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte in aluat:

Aluat:
Faina se amesteca cu sarea, zaharul, smantana, oul, drojdia dizolvata in lapte si untul. Se framanta aluatul si se lasa deoparte pana se pregatesc merele. Merele se curata de coaja, se golesc de casuta semintelor si se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Locul ramas gol se umple apoi cu putin unt, nuci, miere sau dulceata, stafide, scortisoara si esenta de rom. Se intinde aluatul in foaie subtire si se taie in patru patrate. Se imbraca merele in aluat, adunand marginile patratelor deasupra. In mijlocul fiecaruia se poate introduce cate un baton de scortisoara. Se ung cu ou si se aseaza intr-o tava unsa cu unt.
Se coc in cuptorul deja incins, timp de 30-35 minute.
Se servesc calde, stropite cu miere de albine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (14)

mena29 1

20.11.2011, 19:37

Lau 1

20.11.2011, 21:29

vreau si eu unul

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Felii de mar in aluat de clatite