Mere coapte in aluat

de Julie in Prajituri, 19 Noi 2011 | 8698 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 mere,
  • miere,
  • scortisoara,
  • esenta de rom,
  • nuci,
  • unt,
  • stafide,
  • zeama de lamaie.

Aluat:

  • 250 g faina,
  • 200 g smantana,
  • 3 linguri lapte,
  • 1 ou,
  • 40 g zahar,
  • 50 g unt,
  • drojdie,
  • un praf de sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte in aluat:

Aluat:
Faina se amesteca cu sarea, zaharul, smantana, oul, drojdia dizolvata in lapte si untul. Se framanta aluatul si se lasa deoparte pana se pregatesc merele. Merele se curata de coaja, se golesc de casuta semintelor si se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Locul ramas gol se umple apoi cu putin unt, nuci, miere sau dulceata, stafide, scortisoara si esenta de rom. Se intinde aluatul in foaie subtire si se taie in patru patrate. Se imbraca merele in aluat, adunand marginile patratelor deasupra. In mijlocul fiecaruia se poate introduce cate un baton de scortisoara. Se ung cu ou si se aseaza intr-o tava unsa cu unt.
Se coc in cuptorul deja incins, timp de 30-35 minute.
Se servesc calde, stropite cu miere de albine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mena29 1

20.11.2011, 19:37

Lau 1

20.11.2011, 21:29

vreau si eu unul

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mere in foietaj