Mere coapte

de Valclaudia in Dulciuri, 18 Ian 2014 | 5240 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 mere mari
  • 8 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 2 linguri de susan
  • cate o feliuta de unt pentru fiecare mar
  • miere (2-3 lingurite)
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte:

Spalam 8 mere si indepartam cu grija cotoarele, asa incat sa nu patrundem intreg marul.

Amestecam intr-un castronel zaharul, zaharul vanilat,scortisoara,nuca de cocos.

Umplem merele cu acest amestec, le asezam intr-un vas termorezistent.

Peste fiecare mar asezam o feliuta de unt iar apoi punem putina miere.

O sa va ramana amestec, acesta se imprastie printre mere si va ajuta la formarea sosului.

Spalam si marul ramas si il taiem bucatele. Asezam bucatile de mar in spatiile ramase libere in vas, punem 100 ml apa si dam vasul la cuptor la temperatura medie pentru 1 ora.

Cand incepe sa se formeze sosul adaugam semintele de susan.

Dupa scurgerea intregului timp de preparare scoatem vasul din cuptor, lasam putin la racit si servim.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se pot servi atat reci cat si calde

2

daca doriti le puteti servi cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]