Melomacarona (fursecuri de craciun)

de Doralinda in Dulciuri, 26 Dec 2013 | 5836 vizualizari

 

Melomacarona ca si kourabiedes, sunt doua tipuri de fursecuri traditionale de Craciun in Grecia, nelipsite de pe masa! Ca si anul trecut, le-am preparat si eu, de data aceasta facand o alta varianta, care le face mai pufoase!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml sucul stors de portocale
  • 270 ml ulei de floarea soarelui
  • 600 gr faina
  • 20 gr zahar pudra
  • jumatate lingurita de bicarbonat
  • O lingurita scortisoara pudra
  • Jumatate lingurita de praf de nucsoara
  • 50 gr unt
  • coaja rasa de la o portocala
  • 200 gr nuci macinate
  • Nuci ptr decor (optional)
  • Ptr sirop :
  • 350 gr zahar
  • 250 ml apa
  • o portocala taiata in doua
  • 50 gr miere de albine
  • o bucata de scortisoara
  • Ptr decor:
  • miere ptr uns
  • nuci macinate mai gros ptr decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melomacarona (fursecuri de craciun):

Pregatim intai siropul ptr a avea timp sa se raceasca cand vor fi gata fursecurile. Punem toate ingredientele intr-un vas (in afara de mierea de albine) la fiert, iar din momentul in care incepe sa fiarba, lasam doar 1 minut, amestecam si luam vasul de pe foc, punand si mierea, apoi lasam deoparte. 

Intr-un bol, punem sucul de portocale si uleiul, scortisoara, nucsoara, bicarbonatul, untul topit, zaharul, amestecam putin,apoi adaugam coaja de portocala rasa si nucile macinate foarte marunt, amestecam inca putin, apoi punem si faina, amestecand cu mana, usor si nu ptr mult timp, ca sa nu iasa la suprafata uleiul si sa nu se intareasca compozitia! Facem formele dorite (in Grecia se obisnuieste metoda care o am eu in poze si anume, luam putina compozitie, o presam pe razatoare si apoi rasucim) si punem intr-o tava in care am asezat hartie ptr cuptor, lasand spatiu intre fursecuri. Dam la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 25-30 min (depinde de cuptorul fiecaruia, pana prinde o culoare inchisa). Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, si asa fierbinti le punem in siropul racit si lasam cca 20 de secunde intorcand pe ambele parti, apoi le scoatem pe un gratar ca sa se scurga surplusul de sirop. Dupa ce le-am scos pe toate, punem putina miere de albine in platoul final, apoi presaram putina nuca macinata si asezam fursecurile, dupa care turnam putina miere deasupra la fiecare si presaram nuca, si tot asa pana le terminam. 

TIPS-URI

1

Daca va place, puteti sa stoarceti din portocala in sirop, daca nu,atunci,inainte de a pune fursecurile, o scoateti din vas.

2

e indicat, ca dupa cateva ore, sa acoperiti platoul cu fursecuri ptr a nu se intari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melomacarona (fursecuri de craciun)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bocconotti