Melcisori pufosi cu branza

de Giana in Piine, 16 Iul 2014 | 82598 vizualizari

 

Cel mai bun aluat pentru produse de patiserie, usor de modelat, bun cu orice umplutura!

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar cu lapte cald (200 ml)
  • 1 pahar cu apa minerala
  • 1 pahar cu ulei
  • 2 linguri cu iaurt
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie
  • faina cat cuprinde
  • 1 lingurita sare
  • 600 g branza telemea
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • seminte de chimen negru (coriandru roman, seminte de ceapa neagra, susan negru sau negrilica)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori pufosi cu branza:

Se topeste drojdia in laptele cald, se adauga putin zahar si putina faina, se amesteca si se lasa la dospit 10 minute. Apoi se amesteca cu restul ingredientelor: sare, apa minerala, ulei, iaurt, ou si se framanta adaugand faina pana obtinem un aluat elastic care nu se lipeste pe maini. Aluatul trebuie sa fie putin mai moale. Se pune aluatul intr-un vas, se acopera cu un prosop si se lasa la dospit intr-un loc cald timp de o ora pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut aluatul, il mai framantam o data cu putina faina ca sa-l adunam si formam bilute pe care le vom umple cu branza. Eu am facut bilutele de marimea unui ou, si la copt au crescut destul de mult. Am folosit tava cea mai mare de la cuptorul electric si mi-au incaput 8 bucati mari.

Se intinde cate o foaie in forma ovala, pe o margine se presara branza sfaramata si se ruleaza lipind marginea, apoi fiecare rulou se strange in forma de melc si se preseaza cu palma. Melcisorii se asaza in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei, se ung cu galbenus de ou peste care se presara seminte de chimen negru. Trebuie sa lasati spatiu intre ei pentru ca vor creste. Se mai lasa 10 minute la dospit dupa care se introduce tava in cuptorul incins la 180 de grade.

Dupa ce s-au rumenit se scot din cuptor si se acopera cu un prosop ca sa ramana moi. Se pastreaza foarte bine mai multe zile in recipiente cu capac sau in punga.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori pufosi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu usturoi si patrunjel