Sunt frumosi si gustosi . Pot fi pastrati bine acoperiti cu un prosop si cu o folie de plastic.
Aluatul
Laptele il incalzim putin , si dizolvam in el drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.
Inr-un castron mai mare punem faina (eu am cernut-o ). In mijlocul ei facem o adancitura si punem untul la temperatura camerei taiat cubulete, uleiul, galbenusul batut usor cu furculita , praful de sare si laptele cu drojdia .
Framantam aluatul pana cand avem un aluat elastic care se desprinde de maini.
In functie de faina(temperatura si umiditate ) si de marimea oului s-ar putea sa mai trebuiasca 50 gr faina sau putin lichid. Este bine cand facem un aluat dospit sa avem ingredientele la aceiasi temperatura , sa fie tinute ceva timp in aceiasi incapere .
Cand aluatul se desprinde de maini atunci il punem in castron , Il acoperim cu o folie alimentara si cu un prospop si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul (aprox 40-60min) .
Umplutura
Albusul de oua il batem cu zaharul si adaugam laptele si apoi nuca macinata . Omogenizam bine si lasam deoparte .
Intindem aluatul intr-un dreptunghi subtire , cat de subtire puteti.
Peste el adaugam nuca si o intindem uniform pe toata suprafata aluatului.
Rulam aluatul astfel incat sa formama un sul.
Cu un cutit care taie foarte bine taiem rondele cam de 1 cm grosime si le asezam pe tava cu umplutura in sus, bucata langa bucata.
Lasam 30 minute la loc caldut , apoi ungem cu ou batut si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute .