Melci cu stafide

de MotanLaOale in Prajituri, 17 Mar 2011 | 17022 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400g aluat foitaj
  • 100g stafide
  • 80g unt
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 galbenus ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu stafide:

Stafidele se pun in apa cu esenta de rom (lamaie, portocale) cel putin o ora dupa care se scurg si se usuca.

Aluatul se lasa la decongelat.

Untul se topeste si se lasa la racit.

Zaharul se amesteca cu zaharul vanilat.

Aluatul se intinde si se indreapta cu sucitorul si se unge cu untul.

Se presara zaharul si stafidele si se preseaza putin.

Se face sul strans si se taie felii de circa 2 cm latime.

Feliile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie si se ung cu galbenus de ou.

Se introduce in cuptorul preancalzit la 200 grade C circa 30-40 minute pana se rumenesc frumos.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]