Melanzane alla Parmigiana

de LeBlogPiquant in Mancaruri de legume, 14 Dec 2010 | 7573 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 3 vinete
  • - 2 conserve de rosii (sau 1 kg de rosii proaspete)
  • - o legatura de busuioc proaspat
  • - 1 catel de usturoi
  • - 1 lingurita de zahar
  • - 2 maini de parmezan ras- (cam 100g)
  • -2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melanzane alla Parmigiana:

Taiati vinetele (spalate inainte) in felii de 7-8mm. Asezati-le intr-o tava, ungeti-le pe fiecare cu un pic de ulei de masline, sarati si piperati. Bagati-le in cuptorul incins sa se rumeneasca un pic. Dupa 5 minute, intoarceti-le pe celalta parte, si mai lasati-le 3 minute.

Radeti pe razatoarea mica un catel de usturoi, si caliti-l intr-o tigaie, impreuna cu cateva frunzulite de bucuioc si 1 lingura de ulei de masline. Dupa 2-3 minute, adaugati si rosiile in tigaie + o lingurita de zahar, sare si piper, micsorati focul, si lasati sa bolboroseasca linistit cam 10 minute, pana ce sosul scade si devine aromat si usor dulceag.

Puneti intr-o tava jumatate din sosul de rosii -> apoi presarati (cu generozitate!) parmezan deasupra -> apoi asezati jumatate din vinete -> apoi repetati procesul (rosii-parmezan-vinete).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melanzane alla Parmigiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Evantai de vinete in sos de rosii