Masala Chai - Ceai negru indian

de Anett in Bauturi, 1 Iun 2016 | 4907 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani lapte gras
  • 1 cana apa
  • 2 pliculete ceai negru ( Assam)
  • 3 cuisoare
  • 1 bucatica ghimbir
  • 2 batoane scortisoare
  • 1/2 lingurita cardamon pulbere
  • 2 lingurite miere
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Masala Chai - Ceai negru indian:

Punem laptele si apa intr-o oala si punem la fiert. Introducem toate condimentele. Inainte sa fiarba punem pliculetele de ceai negru.

Lasam sa fiarba pe foc mic timp de cateva minute apoi luam de pe foc.

Strecuram bautura si servim cald indulcita cu miere.

TIPS-URI

1

fiindca exista mai multe variante, putem adauga pastai de vanilie, nucsoara, piper sau zestul unei portocale

2

e preferat sa folosim ceai negru simplu ca si Assam sau Ceylon

Daca ti-a placut reteta noastra "Masala Chai - Ceai negru indian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Zamfira 1

01.06.2016, 22:44

Gherca Daniela 1

02.06.2016, 12:13

Renataedina 1

15.06.2016, 19:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frappa de cafea cu lapte de migdale