Marrillenringe-inelase cu gem de caise

de ANNA_46 in Dulciuri, 17 Dec 2012 | 6116 vizualizari

 

O bunatate delicioasa pe masa de Craciun si usor de preparat

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. faina
  • 120 gr. zahar
  • un praf sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un pachetel zahar vanilat
  • un galbenus ou
  • un paharel mic ( ptr. tuica ) de rom
  • un pachet unt

Deasupra: zahar praf ( daca dorim ) Pentru umplut : gem de caise sau ce ne place

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marrillenringe-inelase cu gem de caise:

Din ingredientele de mai sus framantam un aluat, pe care il punem doua ore la rece.

Presaram suprafata de lucru cu faina si intindem aluatul la cca. 3 mm. grosime.

Intre timp preincalzim cuptorul la 180 °C. Decupam inelute sau alte forme de aceeasi marime, cu 

pereche , le asezam pe tava unsa sau  tapetata cu hartie de copt si le coacem timp de

aprox. 10 - 15 min., le scoatem cand sunt frumoase aurii.  

Chiar daca la atingere sant un pic moi , ele se vor intari pe parcurs . Dupa ce s-au racit  le 

potrivim cu pereche, partea de sus o pudram (daca dorim ) eu le-am lasat asa, si le 

umplem cu gem de care ne place. Sunt moi si delicioase.

 

 Va doresc : Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Marrillenringe-inelase cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piscoturi de sampanie