Maritozzi

de aura78 in Dulciuri, 23 Mar 2014 | 4517 vizualizari

 

SIMPLU SI BUN

 

INGREDIENTE

  •  1 ou
  • 150 g zahar
  • 2 cuburi de drojdie ( 50 g)
  • 1 plic vanilina
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 200 ml ulei de foarea soarelui
  • faina cat cuprinde ( aproximativ 1 kg )
  • stafide
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maritozzi:

Dizolva drojdia in putin lapte caldut.Intr-un castron mixeaza oul cu zaharul.Adauga vanilina si coaja rasa de lamaie, uleiul ,drojdia si laptele .Adauga putin cate putin faina .Framanta pana cand obtii un aluat elastic .Incorporeaza la final si stafidele . Lasa aluatul la dospit ,pana cand vezi ca isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit ,framanta inca cateva minute aluatul.Ungeti mainile cu ulei ,si cu un cutit taie bucati din aluat ,dandu-i o forma cilindrica de aproxmativ 10 cm .Poti sa-i dai forma care doresti .

Eu am ales aceasta forma . Pune maritozzi pe o tava unde in prealabil ai pus hartie de copt.pastreaza putin distanta intre unul si altul . Acopera-i cu folie transparenta si un prosop si lasa-i din nou la dospit ,pana cand isi dubleaza volumul. Pune-i la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade ,pana cand vezi ca se rumenesc . Cand sunt gata cu o pensula unge-i cu apa calda si presara zahar ,pe fiecare in parte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Maritozzi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Painici cu dulceata de visine