Mancarica din legume de sezon

de dentistutza in Mancaruri de post, 15 Sep 2011 | 5106 vizualizari

 

Simpla, fara carne, multe rosii...asa ca de vara chiar daca suntem la jumatatea lunii Septembrie.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii grase si coapte
  • 3 cepe potrivite
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei kapia
  • 1-2 cartofi
  • 6 catei de usturoi
  • condimente: sare,piper alb, busuioc sau oregano sau...
  • 1 plic de condiment pt salata italiana Kotany
  • 1 lingurita zahar
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica din legume de sezon:

Ceapa, ardeiul,kapia, cartofii si 2-3 catei de usturoi se taie cubulete potrivite si se pun in cratita la calit in ulei de masline cu un pref de sare. Intre timp se decojesc rosiile si se taie bucatele. Cand ceapa este sticloasa si cuburile de cartof incep sa se inmoaie se adauga rosiile in cratita impreuna cu condimentele dorite. Se lasa pe foc mic/mediu sa fiarba amestecand uneori ca sa nu se prinda. Pe masura ce scade zeama lasata de rosii se gusta si se mai potriveste de arome. Spre final se aduga si zaharul urmat de restul de usturoi tocat fin.

Servim cald cu paine proaspata care inevitabil se va scalda in sosul apetisant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica din legume de sezon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

LUK 1

15.09.2011, 15:28

Rocsi 1

15.09.2011, 21:51

imi place mult ...sa inting cu putina painica in ea

dentistutza 1

16.09.2011, 09:15

va servesc pe toate...rosiile au fost multe si gustoase!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasolica manastireasca