Mâncărică de ștevie cu ou poșat

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 23 Apr 2016 | 4695 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 castron mare cu ștevie - aprox. 1 kg 1 legătură ceapă verde 1/2 ardei gras/kapia roșu 100 ml suc de roșii 4 linguri ulei de măsline 4 ouă sare piper pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică de ștevie cu ou poșat:

Se spală bine frunzele de ștevie.  Se înlătură nervura îngroșată a fiecărei frunze. Se pune apă la fiert cu un praf de sare.  Să folosim o oală mai mare pentru a ne încăpea toate frunzele odată. Când apa începe să clocotească, se adaugă frunzele de ștevie și se lasă maxim 3 minute. Se scot frunzele într-un castron cu apă rece, apoi se pun la scurs. Când s-au mai răcit, se toacă grosier. Se călește ceapa verde tocată mărunt în ulei. Pentru cei care evită prăjelile, pot adăuga și apă. Se adaugă și ardeiul kapia tocat mărunt. Se lasă la foc mic 5 minute. Adăugăm sucul de roșii, 200 ml apă și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm ștevia și după 2-3 minute oprim focul. Condimentăm cu sare și piper. Acum ne ocupăm și de ouă. Se pune apă la fiert într-o oală. Când aceasta începe să fiarbă, adăugăm 1 lingură oțet și cu o lingură amestecăm în așa fel încât să facem un mic vârtej. Oul spart din prealabil într-un castronel se răstoarnă în vârtejul creat. Se lasă 3 minute pentru un gălbenuș moale și 6-7 minute pentru un gălbenuș închegat. Se poate orna la servire cu frunzulițe de pătrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de ștevie cu ou poșat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

24.04.2016, 15:16

laura_n 1

25.04.2016, 13:48

nu am cuvinte sa exprim ce pofta mi-ai facut! big, big like!

CameliaR 1

12.05.2016, 11:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Felii de vinete cu branza, la cuptor