Mancare de miel cu cartofi si menta

de cristeena20 in Oaie, 8 Mai 2014 | 6021 vizualizari

 

Este un fel de mancare delicios pentru iubitorii de carne de miel. Pentru a simti savoarea carnii secretul este sa folositi cat mai putine ingrediente si condimente, pentru a nu-i altera gustul.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de miel cu os
  • 500-700 gr cartofi
  • 1 ceapa mare
  • o lingura concentrat de legume (eu am facut in casa)
  • 5-6 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper alb
  • 2-3 frunze de menta pentru gatit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de miel cu cartofi si menta:

- Carnea de miel se portioneaza in bucati nu prea mici ci potrivite. Este foarte buna carnea cu oase. 

- Intr-o cratita cu pereti mai inalti punem ulei de masline si calim ceapa tocata marunt. Cand se inmoaie adaugam lingura de pasta de legume si punem carnea. Amestecam bine si punem sare, piper alb si o foaie de dafin. Stingem cu vinul alb si completam cu apa fierbinte pana acopera carnea. Lasam sa fiarba inabusit cca 1 ora, pana carnea e moale si se desprinde de pe oase usor. Intre timp mai adaugam apa daca e nevoie.

- Cartofii se curata si se taie potrivit de mari si cand carnea a fiert se pun in oala sa fiarba impreuna cu carnea. La final mai gustam de sare, piper si punem 2-3 frunze de menta pentru gatit. Ii da o aroma deosebita carnii de miel.

- Servim alaturi de paine prajita alaturi , dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de miel cu cartofi si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel