Mancare de mazare de post

de AlexTeacher in Mancaruri de post, 29 Iun 2017 | 18011 vizualizari

 

O reteta perfecta pentru perioada postului, pentru cei vegetarieni sau pentru cei care pur si simplu adora mazarea. Mazarea furnizeaza o gama unica de aminoacizi esentiali si neesentiali, intarind tesuturile si muschii din corp.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 800 g de mazare
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi
  • cate ½ de ardei gras galben si portocaliu
  • 1 ardei kapia
  • 2 crengute de cimbru
  • 1 legatura de marar
  • 300 g de rosii la cutie
  • 1 varf de cutit de zahar
  • 3 foi de dafin
  • 2 linguri de pasta de ardei dulce
  • 1 lingurita de boia
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare de post:

Pune mazarea la fiert intr-o oala cu apa si sare. Intre timp taie ambele tipuri de ceapa cuburi, respectiv rondele potrivite, morcovii cuburi mai mici si ardeii cuburi mai maricele – ideea de baza este ca ai de-a face cu texturi diferite, iar totul trebuie sa se gateasca in acelasi timp.

Incinge uleiul intr-o cratita si caleste morcovii si ceapa. Adauga boia, pasta de ardei dulce si amesteca de cateva ori. Pune si ardeiul urmat de cimbru. Adauga 2 polonice de apa fiarta de la mazare deasupra si foile de dafin, pune capacul si lasa totul sa fiarba. Toaca legatura de marar si pune-o peste, impreuna cu rosiile, numai dupa ce legumele au fiert. Scurge si mazarea, pastrand apa intr-un bol. Mai pune 2-3 polonice din apa in care a fiert, si apoi adauga mazarea impreuna cu zaharul, sarea si piperul. 

Lasa sa fiarba pana mai scade putin, astfel se vor intensifica aromele. Da-o de pe foc si serveste-o cu cateva felii de paine taraneasca prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu ardei gras