Mancare de mazare cu marar si friganele

de Patricia Iordache in Bucatarasi celebri, 10 Iun 2013 | 13831 vizualizari

 

Acest preparat l-am gasit in cartea " Bucatele noastre" (Horia Varlan), pagina 171. Am pastrat intocmai titlul, iar gustul final al preparatului a fost excelent!

 

INGREDIENTE

  • pentru mancarea de mazare:
  • 1 kg. mazare congelata/proaspata;
  • 1 ceapa;
  • 1 morcov;
  • 1 lingura ulei floarea soarelui;
  • 1 lingura faina;
  • 250 ml suc de rosii;
  • 1 lingurita zahar tos;
  • 1 lingura cu marar uscat;
  • 1 varf de cutit cu nucsoara macinata;
  • 1 lingurita sare;
  • 3 cani cu apa;
  • pentru friganele:
  • 4 felii de paine;
  • 250 ml. lapte;
  • 1 ou;
  • 1 varf cutit cu sare;
  • 1/2 pahar cu ulei de floarea soarelui
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu marar si friganele:

Cum preparam mazarea:

Tocam marunt ceapa, iar morcovul il taiem rondele. Incingem uleiul si inabusim usor zarzavatul. Adaugam mazarea, 3 cani cu apa (aprox 750 ml.) , acoperim cu un capac si fierbem la foc domol, timp de 20 minute.

Amestecam faina, zaharul, sucul de rosii, sarea si nucsoara, adaugam peste mazare si continuam fierbearea inca 10 minute.

Presaram marar proaspat, tocat.

Cum preparam friganelele:

Incingem uleiul intr-un vas cu peretii inalti.

Batem oul cu un praf de sare.

Turnam laptele intr-o farfuriuta adanca si inmuiem feliile de paine, apoi le inmuiem in ou si le prajim in uleiul incins, timp de - minute, pe ambele parti.

Servim mancarea de mazare cu friganelele alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu marar si friganele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curry vegetarian reteta cu morcovi, mazare si cartofi