Mamaliguta la cuptor garnisita cu branzica, oua si ficatei

de Lily_Musat in Mancaruri cu carne, 14 Mar 2011 | 13978 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g malai,
  • 1 1/4 litri apa,
  • sare,
  • 200 g branza,
  • 100 g unt,
  • 3-4 linguri smantana,
  • 4 oua,
  • 3 linguri de lapte,
  • ficatei de pui
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta la cuptor garnisita cu branzica, oua si ficatei:

Se face o mamaliga mai moale. Se unge cu unt o forma termorezistenta si se pune un strat subtire de mamaliga.

Se intinde usor cu o lingura. Se pune un strat de branza de burduf sau telemea, unt, apoi iarasi mamaliga, smantana, unt.

Ultimul strat trebuie sa fie de mamaliga.

Ouale se bat cu laptele si putina sare, ca pentru omleta.

Puteti sa le lasati si ochiuri, cum doriti. Se toarna peste mamaliga ouale, se presara putina branza si se da la cuptor, pana se rumeneste deasupra.

Se baga la cuptor pt. cca 25 de minute la 150 de grade pe gratarul de jos.

Dupa 25 minute, scoatem mamaliguta din cuptor, punem si ficateii care i-am calit in ceon cu putin ulei si se mai lasa inca 5 minute.

Se serveste atat cald cat si rece. Este foarte bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta la cuptor garnisita cu branzica, oua si ficatei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat de pui cu arome chinezesti la gratar