Mamaliguta in straturi

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2011 | 5004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina malai
  • 250 g telemea
  • 200 g carnati afumat
  • 300 ml smantana
  • sare
  • 2 linguri ulei(untura e mai gustoasa)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in straturi:

Se pun 2 l apa la fiert cu putina sare. Cand clocoteste se adauga malaiul in ploaie si se invarte bine sa nu se faca cocoloase.Apoi se reduce focul si se lasa sa fiarba mamaliga la foc mic. Carnatul se taie felii si se pune la prajit. Telemeaua se da pe razatoarea cu gauri mari.

Cand mamaliga este fiarta se pune intr-un vas termorezistent uns cu putin unt. Se pune 1/4 din mamaliga apoi 1/2 din cantitatea de carnati prajit, 1/4 mamaliga, telemeaua rasa presarata cu smantana, 1/4 mamaliga, cealalta 1/2 de carnati prajiti si ultima portie de mamaliga deasupra. Se pun cateva lingurite cu smantana si se da vasul la cuptorul dinainte incalzit pentru 30-40 minute.

Se serveste cu smantana alaturi.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

ieri la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv langosi cu branza