Mamaliguta in paturi

de claudiaO in Mancaruri cu carne, 12 Mai 2017 | 3898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr malai
  • 2 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 6 carnaciori afumati
  • 6 oua
  • 100 gr unt
  • branza feliata Tisit sau Gouda
  • 350 telemea de oi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in paturi:

Pentru inceput, ne apucam de mamaliga. Punem apa cu sarea pe foc si adaugam 100 gr malai. Cand incepe sa dispara spuma alba de deasupra, mai adaugam malai si lasam sa fiarba. Dupa vreo 10 min, mai adaugam si restul de malai si mai lasam sa fiarba vreo 20 minute.

Cat timp fierbe mamaliga, taiem carnaciorii feliute si dam telemeaua pe razatoare.

Dupa ce am dat mamaliga jos de pe foc, undem o tava Yenna cu unt, punem un strat de mamaliga, repartizam carnaciorii, pe care i-am prajit inainte putin, pe toata suprafata, presaram telemea, punem al doilea strat de mamaliga, punem 6 cubulete de unt ca sa se topeasca si, cu un polonic, formam 6 gauri, in care vom sparge cate un ou. Presaram piper si branza rasa peste toata suprafata si felii de branza Tilsit sau Gouda, avand grija sa lasam galbenusurile neacoperite.

Dam la cuptorul incins, pana se rumeneste frumos la suprafata.

Servim cu muraturi sau fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in paturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute Marinate