Mămăligă Souffle - Bûche de chèvre

de DinDragostePentruGatit in Aperitive / Garnituri, 9 Feb 2013 | 4271 vizualizari

 

Preparatele de genul acestuia se nasc după ce utilizez cam ce am "la faţa locului". Apoi vine partea mai dificilă, îmi vine greu să le dau o denumire.

M-am gândit ceva timp cum să numesc mămăliga aceasta :))... până la urma am rămas cum ce vedeţi...

Brânza de capră de acest tip a rămas favorita mea de prima dată când am gustat-o. A ador la propriu...

 

INGREDIENTE

  • 400 g mălai;
  • 200 g brânză de capră franţuzească (bûche de chèvre);
  • 100 g brânză de burduf;
  • 75 g unt;
  • 250 mL smântână;
  • 4 ouă;
  • 2 cepe;
  • puţin busuioc şi oregano;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mămăligă Souffle - Bûche de chèvre:

Prima dată se face o mămăliga, în care se pune şi ceapă:

- se pun la fiert circa 1.5 L apă;

- se adaugă 1 lgţ sare, 50 g unt şi 2 cepe tocate mărunt;

- după ce dă în clocot apa, se adaugă mălaiul în ploaie şi se amestecă energic pentru a nu permite formarea aglomerărilor;

- se fierbe circa 10 minute. 

Mămăliga astfel obţinută, se lasă puţin la răcit după care se adaugă brânza de burduf, smântână, 25 de g unt, puţin busuioc şi oregano; se amestecă până se omogenizează totul. 

Compoziţia aceasta se pune într-o tavă, se nivelează şi se  acoperă cu cele 4 ouă bătute ca pentru omletă, cu un praf de sare. 

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, timp de 35 minute, la temperatura de circa 170 grade Celsius. 

În ultimele 5 minute se pune deasupra souffle-ului de mămăligă brânza de capră tăiată rondele. 

Souffle-ul se serveşte cald.

O nebunie, după părerea mea... :)  

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mămăligă Souffle - Bûche de chèvre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

DinDragostePentruGatit 1

09.02.2013, 23:28

Merci muult, Dia. O scumpa, ca de fiecare data.

RuxyRux 1

09.02.2013, 23:30

Adorabil preparat! Cred ca iubesc mamaliga

DinDragostePentruGatit 1

09.02.2013, 23:44

Multumesc, Rux. Eu doar o ador, iubesc insa branza de capra.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite sau mamaliga in straturi