Mamaliga cu ceapa la cuptor

de danakarin in Mancaruri de post, 22 Feb 2013 | 8551 vizualizari

 

Bunicului meu ii placea mamaliga in acest fel pregatita, iar eu nu am mai mancat din copilarie, deci de o buna bucata de vreme. Intr-o seara m-a prins cheful, si pentru ca se potirveste si la postul care, pentru mine, a si inceput de saptamana trecuta, am pregatit-o.

 

INGREDIENTE

  • 300 g de faina de malai
  • 4 cepe mari
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare
  • boia de ardei de calitate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu ceapa la cuptor:

Am pregatit o mamaliga nu prea moale preasarand in apa sarata ce clocotea 300 de grame de malai, si mestecand continuu 20 de minute. Am lasat mamaliga sa se raceasca un pic, timp in care am curatat cepele, le-am taiat felii si le-am calit cu grija sa capete o culoare aurie fara sa se arda, in 3 linguri de ulei. la sfarsit anm sarat un pic si am amestecat boiaua. Am uns cu un pic de ulei o forma de sticla Pyrex, am pus un strat de mamaliga, apoi ceapa, si iar mamaliga si ceapa, ultimul strat fiind de mamaliga.

Am uns suprafata cu un pic din uleiul cu boia in care am prajit ceapa. Daca vreti puteti sa faceti doua mici adancituri sa sa sa spargeti doua oua la suprafata mamaligii. eu nu am facut. Am lasat la cuptor aproape o ora, pana a facut o crusta frumoasa , am scos-o si am portionat-o dupa ce s-a racit nitel. Mie mi-a placut cel mai mult a doua zi, rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu ceapa la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Icre de fasole rosie