Mamaliga cu branza (in straturi)

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 19 Noi 2017 | 6662 vizualizari

 

In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana sa nu servim asa ceva. Desi acum foarte rar o mai prepar asa, cateodata mi se face dor de acele vremuri si trantesc cate o mamaliga cu branza si slanina prajita crocanta de sa te lingi pe degete. Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de apa
  • 1 lgt sare
  • 200 g faina malai
  • 400 g branza de burduf
  • 4-5 felii de slanina (sau cate vreti)
  • smantana pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu branza (in straturi):

Se pune la fiert intr-o oala, apa cu sarea. In mometul in care incepe sa dea in clocot, se toarna faina in ploaie si se amesteca cu un tel. Se lasa pe foc mic (atentie ca sare) si se amesteca mereu. Cand este gata, se ia de pe foc si se lasa putin sa se odihneasca.

Intre timp, se taie slanina felii si se cresteaza. Se pune intr-o tigaie si se lasa sa se prajeasca la foc mic pana devine tanslucida si crocanta.

Se ia un vas de yena si se unge cu untura lasata de slanina. Se intinde cu o lingura data prin untura de la slanina un strat de mamaliga, apoi jumatate din cantitatea de branza, iar un strat de mamaliga apoi deasupra branza. Se acopera vasul si se da la cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute. Cu 10 minute inainte, se indeparteaza capacul si se lasa sa se rumeneasca deasupra.

Se serveste cu bucatile de slanina prajite si smantana.

TIPS-URI

1

Se pot intercala feliile de slanina intre straturi, dupa cum doreste fiecare.

2

Cantitatea poate diferi in functie de cati pofticiosi sunt la masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu branza (in straturi)" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cartofi in crusta de malai