Maioneza de post

de Dana2010 in Sosuri, 26 Ian 2010 | 10866 vizualizari

 

Acesta maioneza poate fi considerata si dietetica daca se foloseste putin ulei.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri de amidon
  • 200 ml apa rece
  • mustar
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza de post:

Amidonul se dizolva in 5 linguri de apa, iar restul pana la 200 ml se pun la fiert. Cand apa s-a fiert se pune peste amidonul dizolvat , putin cate putin, pana se incorporeaza si apoi se pune amestecul la loc pe foc, pana se ingroase.  Dupa ce s-a ingrosat se i-a de pe foc si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit se adauga o lingura de mustar si ulei, ca la o maioneza normala.

TIPS-URI

1

ca sa se raceasca mai repede amidonul, il punem intr-un vas de ceramica sau punem oala in care l-am fiert in alta oala cu apa rece.

2

se adauga apa calda peste amidon si nu invers ca sa nu facem cocoloase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Blue cheese dip